20 цікавих фактів про їжу в різних країнах

Просмотров: 47Комментарии: 0

Цікаві факти про їжу

в світі налічується майже дві сотні країн, і національна кухня в кожній з них по - своєму унікальна. Причому жителі різних країв часом з недовірою поглядають на те, що готують їх сусіди, хоча часто одні кухня нітрохи не гірша за іншу. І добре, напевно, бути подорожуючим гурманом — можна пробувати будь-яку смакоту в різних куточках Землі.

Цікаві факти про їжу в різних країнах

  1. Так як жителі Японії з давніх часів їли багато морепродуктів, в їх травній системі з'явилися особливі мікроорганізми, що дозволяють ефективніше розщеплювати таку їжу.
  2. Спочатку європейці вживали в їжу бадилля, а не плід моркви. У Португалії досі готують джеми з морквяної бадилля (див. цікаві факти про Португалію ).
  3. у країнах Скандинавії є кілька традиційних страв із зіпсованої риби - в Ісландії готують хакарл з протухлого акулячого м'яса, а в Швеції великою популярністю користується Сюрстремінг з кислим оселедця.
  4. У Чилі не прийнято є руками - що б не лежало на тарілці, вихована людина має використовувати столові прилади (див. цікаві факти про Чилі ).
  5. Популярну в Китаї локшину можна розрізати на шматочки, так як вона символізує довголіття і здоров'я.
  6. у Японії ін інято голосно чавкати під час їжі, особливо при поїданні супів і локшини. Так японці демонструють кухареві, наскільки їм сподобалося частування.
  7. У Казахстані гостям ніколи не наливають повну чашку чаю, так як залицяння за ними вважається приємною і почесним обов'язком. Якщо ж казах все ж наповнив чашку до країв, значить, відвідувачеві в будинку не раді.
  8. У Франції хліб прийнято класти на стіл, а не на край тарілки. Крім того, поїдання булочок або тостів до основного блюда вважається поганим тоном.
  9. Глава католицької церкви оголосив великого американського гризуна капибару рибою, щоб м'ясо цих звірків можна було їсти в піст. Страви з цих родичів морських свинок досі присутні в кухні багатьох країн світу (див. цікаві факти про морських свинках ).
  10. Найбільше блюдо в світі - смажений верблюд, якого здавна готують в Марокко. Тушу тварини фарширують цілою бараном, 20 курками, 60 яйцями та іншими інгредієнтами.
  11. Французький сир камамбер стає особливо смачним перед закінченням терміну його придатності.
  12. У Китаї і Японії надзвичайно популярні десерти з пелюсток хризантеми.
  13. Прикрашати страви гілочкою петрушки першими почали стародавні римляни - вони вірили, що ця рослина здатна нейтралізувати отрута, якщо їжа була отруєна ворогами.
  14. Щодня близько 27 мільйонів американців їдять в закладах мережі McDonald's.
  15. На Філіппінах кокосовий горіх, розколотий без зазубрин, вважається доброю прикметою (див. цікаві факти про Філіппінах ).
  16. до середини 19 століття у французьких ресторанах гостю приносили все замовлені страви разом. Потім Париж відвідав російський князь і розповів про альтернативну подачі, коли їду приносять поступово, в тому порядку, який значиться в меню. Цей спосіб подачі почали використовувати повсюдно і досі називають його service a la russe.
  17. Законодавці Євросоюзу офіційно визнали фруктами огірки, помідори, гарбуз, ревінь, моркву і імбир.
  18. У Японії хорошим тоном вважається їсти суші руками - так гість ресторану демонструє повагу до кухаря.
  19. Тістечко «Наполеон» було вперше приготовлено московськими кондитерами в честь сторіччя вигнання французького імператора з Росії. Спочатку десерт був трикутним в нагадування про головний убір француза.
  20. У Древній Русі борщем називали відвар борщівника на буряковому квасі.