Майже в усьому світі квасоля користується більшою або меншою популярністю. Її вживання в їжу рекомендується для збалансованого харчування - при відсутності індивідуальних протипоказань, звичайно ж. А ще з неї можна приготувати безліч смачних страв - квасоля в цьому плані дійсно практично універсальна, чого з неї тільки не роблять!
Цікаві факти про квасолі
- Квасолевий білок дуже схожий з м'ясним, і засвоюється організмом на три чверті, тому квасоля є найціннішим його джерелом.
- Вага середньостатистичної квасолини становить близько одного грама.
- у деяких країнах Азії, наприклад, в Кореї, з квасолі роблять борошно, а з цієї муки потім печуть різну смакоту (див. 23 цікавих факту про Корі е).
- День квасолі відзначається в Болгарії щороку, в останню неділю листопада.
- Лімська квасоля виробила унікальний захисний механізм. Її часто їдять гусениці, але, якщо рослина відчуває, що його починають їсти, воно випускає в повітря речовина, приманює ос, які активно знищують цих самих гусениць.
- Квасоля завжди їдять тільки після термічної обробки, але не всі знають, що червона квасоля в свіжому вигляді отруйна. Але токсини в ній розпадаються під впливом високої температури.
- Сумарний щорічний врожай квасолі в усьому світі становить близько 25 мільйонів тонн.
- З квасолевих стручків виготовляють засоби проти діабету.
- у квасолі міститься величезна кількість вітаміну С. Більше, ніж, наприклад, в абрикосах або сливах (див. 15 цікавих фактів про абрикосах ).
- найбільше в світі квасолі проводиться в Китаї, Бразилії та США.