15 цікавих фактів про абрикоси

Просмотров: 66Комментарии: 0

Цікаві факти про абрикосах

Смачні та корисні абрикоси - фрукти чудові. У них міститься маса вітамінів, особливо якщо є їх в свіжому вигляді, а й після термічної обробки абрикоси не втрачають своїх корисних властивостей. Їх часто використовують в якості начинки для пирогів, роблять з них варення, різні напої і багато іншого, а на кісточках навіть наполягають домашні наливки.

Цікаві факти про абрикосах

  1. Людям ці фрукти відомі, як мінімум, з початку 4 тисячоліття до нашої ери.
  2. У деяких європейських країнах абрикоси відомі під назвою « вірменське яблуко » ;.
  3. Якщо з абрикосів видалити кісточки і висушити м'якоть, вийде курага. Вона цікава тим, що в ній міститься приблизно в десять разів більше калорій, ніж у свіжих фруктах.
  4. Європейці вперше познайомилися з абрикосами, коли вони були привезені армією Олександра Македонського з одного з його військових походів (див. 20 цікавих фактів про Олександра Македонського ).
  5. Ботаніки вже давно схрестили абрикоси з аличею, а отриманий гібрид, цілком, до речі, смачний, назвали чорним абрикосом.
  6. Клімат, в якому ростуть ці фрукти, безпосередньо впливає на їх соковитість і солодкість. Чим тепліше і чим більше сонця, тим абрикоси смачніше.
  7. Абрикоси часто схрещують з іншими фруктами, але найчастіше - зі сливами різних сортів.
  8. Абрикоси ростуть навіть в Сибіру, ​​і переносять морози до-45 градусів. Чисто теоретично їх навіть можна їсти, але ніхто не хоче, тому що вони маленькі, жорсткі і дуже кислі.
  9. Джерело походження цих фруктів до цих пір невідомий. Найімовірніше, вони з'явилися десь на Близькому Сході або в Азії.
  10. Перше в світі місце з промислового вирощування абрикосів займає Туреччина.
  11. Курага - це сушений абрикос без кісточки, а урюк - з кісточкою.
  12. Найближчими родичами абрикосів є сливи (див. 20 цікавих фактів про сливах ).
  13. Абрикосові кісточки на смак схожі на мигдаль. Іноді їх навіть використовують для виробництва марципану, так як вони обходяться дешевше.
  14. Абрикос - один з небагатьох фруктів, які практично не втрачають своїх корисних і поживних властивостей при засушуванні.
  15. Дієтологи відносять їх до дієтичних продуктів завдяки їх низькій калорійності.