25 цікавих фактів про мигдаль

Просмотров: 36Комментарии: 0

Цікаві факти про мигдалі

Хто не любить мигдаль? Такі люди, звичайно, є, але більшості ці горіхи все-таки подобаються. Сплутати мигдальний смак з будь-яким іншим складно, тому що і пахнуть, і відчуваються в роті вони по-особливому. Саме тому мигдаль зараз такий популярний практично в усьому світі, а тому досить недешевий, так як попит часом перевищує пропозицію.

Цікаві факти про мигдалі

  1. У ньому міститься велика кількість вітаміну Е, який є дуже цінним антиоксидантом.
  2. Строго кажучи, мигдаль не є горіхом, як і арахіс. Його найближчими родичами з точки зору ботаніки є сливи і персики (див. 20 цікавих фактів про арахісі ).
  3. Мигдаль особливо корисний людям з підвищеним ризиком серцевих захворювань. Більш того, його регулярне вживання в їжу приблизно вдвічі знижує ризик інфаркту, згідно з сучасними дослідженнями.
  4. Гіркий мигдаль (це назва сорту) в їжу непридатний. Однак, він широко при виготовленні дорогих сортів мила.
  5. Вперше ця рослина з'явилася на північному заході Азії.
  6. У Швейцарії існує традиція класти один мигдальний горішок в різдвяний пиріг. Вважається, що той, кому він попадеться, неодмінно буде багатий в наступному році.
  7. Щорічно 16 лютого в США святкується Національний день мигдалю.
  8. Ця рослина відноситься до роду сливових.
  9. Близько 80%всього світового врожаю мигдалю збирається в США. Найбільше його вирощується в Каліфорнії (див. 15 цікавих фактів про Каліфорнії ).
  10. Експериментально вдалося довести, що мигдальний аромат сприяє пробудженню апетиту.
  11. Вищезгаданий гіркий мигдаль в сирому вигляді отруйний. Півсотні горішків запросто можуть стати смертельною дозою.
  12. Не дивлячись на це, в кулінарії його теж використовують, змішуючи з солодким мигдалем приблизно в пропорції 1 до 100. Це допомагає відтінити горіховий смак.
  13. Мигдаль нормалізує роботу печінки і селезінки, виводить жовч з організму і очищає кров.
  14. Також він є легким натуральним знеболюючим засобом.
  15. Близько половини маси мигдалевого горіха доводиться на жири (див. 22 цікавих факту про горіхи ).
  16. марципан, популярне ласощі, насправді являє собою миндальную борошно.
  17. Мигдаль широко використовується в косметології та ароматерапії.
  18. Цей горіх згадується навіть в Біблії.
  19. у Португалії та Іспанії на початку року відзначається День мигдалю в кольором.
  20. у Стародавньому Єгипті ласувати десертами з мигдалю мали можливість лише фараони і представники вищої знаті.
  21. Всього в світі існує більше тридцяти різновидів мигдалю , але лише 10 з них вирощуються в промисло шлен масштабах. При цьому з великим відривом перше місце займає звичайний солодкий мигдаль.
  22. Близько 40%всього солодкого мигдалю йде на виробництво шоколаду (див. 30 цікавих фактів про шоколад ).
  23. У Стародавньому Римі мигдаль був невід'ємною частиною весільних урочистостей. Вважалося, що він принесе молодятам удачу.
  24. Мигдаль можна зберігати в холодильнику до півтора-двох років.
  25. Людям мигдаль відомий давніх часів. Достеменно відомо, що він вживався в їжу ще багато тисяч років тому.