Дружні проекти

3 прості та смачні рецепти креветок, які повинен спробувати кожен любитель морепродуктів

ЖурналПерегляди: 447

3 прості та смачні рецепти креветок, які повинен спробувати кожен любитель морепродуктів

Якщо ви шанувальник морепродуктів, то ніщо не зрівняється зі смаком і текстурою соковитих креветок. Будучи одним з найбільш універсальних та чудових інгредієнтів океану, креветки здатні перетворити просту страву на вишуканий делікатес. Якщо ви часто полюбляєте ласувати морепродуктами, рекомендуємо купити креветки оптом. Це не тільки економічно вигідно, але й гарантує, що у вас завжди буде трохи креветок під рукою, щоб приготувати смачну страву. Отже, пропонуємо вам три простих, але дуже смачних рецепти креветок, які змусять вас захотіти добавки!

3 прості та смачні рецепти креветок, які повинен спробувати кожен любитель морепродуктів – 2

1. Креветки з часником та лимонним соком

Інгредієнти

  • 500 г великих креветок, очищених і випотрошених
  • 4 зубчики часнику, подрібнені
  • сік 1 лимона
  • 4 ст.л. несолоного вершкового масла
  • Свіжа петрушка, подрібнена
  • Сіль і перець за смаком

Приготування

  • У великій сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні.
  • Додайте подрібнений часник й обсмажуйте, поки він не стане ароматним.
  • Додайте креветки і смажте, поки вони не стануть рожевими з обох боків.
  • Влити лимонний сік, посолити та поперчити.
  • Прикрасити свіжою петрушкою і негайно подавати до столу.

3 прості та смачні рецепти креветок, які повинен спробувати кожен любитель морепродуктів – 3

2. Гострі креветочні тако з сальсою з авокадо

Інгредієнти

  • 500 г креветок, почищених і випотрошених
  • 2 ч.л. порошку чилі
  • 1 авокадо, нарізаний кубиками
  • 1 невелика червона цибулина, дрібно нарізана
  • Сік 2 лаймів
  • 2 ст.л. свіжої кінзи, подрібненої
  • Тортильї
  • Сіль за смаком

Приготування

  • Приправити креветки порошком чилі та сіллю.
  • У сковороді обсмажити креветки на середньому вогні, поки вони не стануть рожевими і не розваряться.
  • В окремій мисці змішати авокадо, червону цибулю, сік лайма та кінзу, щоб приготувати сальсу.
  • Підігрійте тортильї та викладіть на кожну щедру порцію креветок.
  • Зверху полийте сальсою з авокадо і подавайте з часточками лайма збоку.

3 прості та смачні рецепти креветок, які повинен спробувати кожен любитель морепродуктів – 4

3. Кокосове каррі з креветками

Інгредієнти

  • 500 г креветок, почищених і випотрошених
  • 1 банка кокосового молока
  • 2 ст.л. порошку каррі
  • 1 червоний болгарський перець, нарізаний
  • 1 невелика цибулина, нарізана кубиками
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа кінза для прикраси

Приготування

  • У великій каструлі розігрійте рослинну олію на середньому вогні.
  • Обсмажити цибулю, часник і болгарський перець до розм'якшення.
  • Всипати порошок каррі і готувати ще 2 хвилини.
  • Влити кокосове молоко і довести до кипіння.
  • Додайте креветки і варіть, поки вони не стануть рожевими і не розваряться.
  • Посолити та поперчити.
  • Прикрасьте свіжою кінзою і подавайте з паровим рисом або локшиною.

З цими трьома простими рецептами ви зможете насолодитися кулінарною подорожжю, яка продемонструє неймовірну універсальність креветок. Незалежно від того, чи є у вас настрій для пікантного тако, насиченого каррі або класичного часникового масла, креветки мають все, що вам потрібно. Тож не забудьте прихопити креветок оптом та дайте волю своїй кулінарній уяві!