Якщо ви шанувальник морепродуктів, то ніщо не зрівняється зі смаком і текстурою соковитих креветок. Будучи одним з найбільш універсальних та чудових інгредієнтів океану, креветки здатні перетворити просту страву на вишуканий делікатес. Якщо ви часто полюбляєте ласувати морепродуктами, рекомендуємо купити креветки оптом. Це не тільки економічно вигідно, але й гарантує, що у вас завжди буде трохи креветок під рукою, щоб приготувати смачну страву. Отже, пропонуємо вам три простих, але дуже смачних рецепти креветок, які змусять вас захотіти добавки!
1. Креветки з часником та лимонним соком
Інгредієнти
- 500 г великих креветок, очищених і випотрошених
- 4 зубчики часнику, подрібнені
- сік 1 лимона
- 4 ст.л. несолоного вершкового масла
- Свіжа петрушка, подрібнена
- Сіль і перець за смаком
Приготування
- У великій сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні.
- Додайте подрібнений часник й обсмажуйте, поки він не стане ароматним.
- Додайте креветки і смажте, поки вони не стануть рожевими з обох боків.
- Влити лимонний сік, посолити та поперчити.
- Прикрасити свіжою петрушкою і негайно подавати до столу.
2. Гострі креветочні тако з сальсою з авокадо
Інгредієнти
- 500 г креветок, почищених і випотрошених
- 2 ч.л. порошку чилі
- 1 авокадо, нарізаний кубиками
- 1 невелика червона цибулина, дрібно нарізана
- Сік 2 лаймів
- 2 ст.л. свіжої кінзи, подрібненої
- Тортильї
- Сіль за смаком
Приготування
- Приправити креветки порошком чилі та сіллю.
- У сковороді обсмажити креветки на середньому вогні, поки вони не стануть рожевими і не розваряться.
- В окремій мисці змішати авокадо, червону цибулю, сік лайма та кінзу, щоб приготувати сальсу.
- Підігрійте тортильї та викладіть на кожну щедру порцію креветок.
- Зверху полийте сальсою з авокадо і подавайте з часточками лайма збоку.
3. Кокосове каррі з креветками
Інгредієнти
- 500 г креветок, почищених і випотрошених
- 1 банка кокосового молока
- 2 ст.л. порошку каррі
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний
- 1 невелика цибулина, нарізана кубиками
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 2 ст.л. рослинної олії
- Сіль і перець за смаком
- Свіжа кінза для прикраси
Приготування
- У великій каструлі розігрійте рослинну олію на середньому вогні.
- Обсмажити цибулю, часник і болгарський перець до розм'якшення.
- Всипати порошок каррі і готувати ще 2 хвилини.
- Влити кокосове молоко і довести до кипіння.
- Додайте креветки і варіть, поки вони не стануть рожевими і не розваряться.
- Посолити та поперчити.
- Прикрасьте свіжою кінзою і подавайте з паровим рисом або локшиною.
З цими трьома простими рецептами ви зможете насолодитися кулінарною подорожжю, яка продемонструє неймовірну універсальність креветок. Незалежно від того, чи є у вас настрій для пікантного тако, насиченого каррі або класичного часникового масла, креветки мають все, що вам потрібно. Тож не забудьте прихопити креветок оптом та дайте волю своїй кулінарній уяві!











Вміст розділів, що стосуються азартних ігор або будь-якої букмекерської діяльності, призначений виключно для відвідувачів віком від 21 року. Усі матеріали, пов’язані з темою азартних ігор, у тому числі з онлайн-казино чи ставками на результати спортивних подій, мають виключно інформаційно-пізнавальний та оглядовий характер. Сайт не є організатором, посередником чи партнером жодного онлайн-казино або букмекерської компанії, не розміщує рекламних матеріалів і не спонукає до участі в азартних іграх. Усі згадки про сторонні ресурси та посилання на них подані виключно з метою ілюстрації та підвищення інформативності матеріалів.