Якщо ви шанувальник морепродуктів, то ніщо не зрівняється зі смаком і текстурою соковитих креветок. Будучи одним з найбільш універсальних та чудових інгредієнтів океану, креветки здатні перетворити просту страву на вишуканий делікатес. Якщо ви часто полюбляєте ласувати морепродуктами, рекомендуємо купити креветки оптом. Це не тільки економічно вигідно, але й гарантує, що у вас завжди буде трохи креветок під рукою, щоб приготувати смачну страву. Отже, пропонуємо вам три простих, але дуже смачних рецепти креветок, які змусять вас захотіти добавки!
1. Креветки з часником та лимонним соком
Інгредієнти
- 500 г великих креветок, очищених і випотрошених
- 4 зубчики часнику, подрібнені
- сік 1 лимона
- 4 ст.л. несолоного вершкового масла
- Свіжа петрушка, подрібнена
- Сіль і перець за смаком
Приготування
- У великій сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні.
- Додайте подрібнений часник й обсмажуйте, поки він не стане ароматним.
- Додайте креветки і смажте, поки вони не стануть рожевими з обох боків.
- Влити лимонний сік, посолити та поперчити.
- Прикрасити свіжою петрушкою і негайно подавати до столу.
2. Гострі креветочні тако з сальсою з авокадо
Інгредієнти
- 500 г креветок, почищених і випотрошених
- 2 ч.л. порошку чилі
- 1 авокадо, нарізаний кубиками
- 1 невелика червона цибулина, дрібно нарізана
- Сік 2 лаймів
- 2 ст.л. свіжої кінзи, подрібненої
- Тортильї
- Сіль за смаком
Приготування
- Приправити креветки порошком чилі та сіллю.
- У сковороді обсмажити креветки на середньому вогні, поки вони не стануть рожевими і не розваряться.
- В окремій мисці змішати авокадо, червону цибулю, сік лайма та кінзу, щоб приготувати сальсу.
- Підігрійте тортильї та викладіть на кожну щедру порцію креветок.
- Зверху полийте сальсою з авокадо і подавайте з часточками лайма збоку.
3. Кокосове каррі з креветками
Інгредієнти
- 500 г креветок, почищених і випотрошених
- 1 банка кокосового молока
- 2 ст.л. порошку каррі
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний
- 1 невелика цибулина, нарізана кубиками
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 2 ст.л. рослинної олії
- Сіль і перець за смаком
- Свіжа кінза для прикраси
Приготування
- У великій каструлі розігрійте рослинну олію на середньому вогні.
- Обсмажити цибулю, часник і болгарський перець до розм'якшення.
- Всипати порошок каррі і готувати ще 2 хвилини.
- Влити кокосове молоко і довести до кипіння.
- Додайте креветки і варіть, поки вони не стануть рожевими і не розваряться.
- Посолити та поперчити.
- Прикрасьте свіжою кінзою і подавайте з паровим рисом або локшиною.
З цими трьома простими рецептами ви зможете насолодитися кулінарною подорожжю, яка продемонструє неймовірну універсальність креветок. Незалежно від того, чи є у вас настрій для пікантного тако, насиченого каррі або класичного часникового масла, креветки мають все, що вам потрібно. Тож не забудьте прихопити креветок оптом та дайте волю своїй кулінарній уяві!