Ананас – дуже смачний фрукт, завезений до нас із Південної Америки. Утім, як сказати – завезений... Він і зараз росте тільки в спекотних країнах із вологим кліматом, звідки і поставляється любителям ананасів по всьому світу, або ж у критих оранжереях. Тільки ось у їжу його вживати потрібно помірно, інакше наслідки для травної системи будуть не дуже хорошими.
- Перша згадка про ананас зустрічається в літературі в середині XVI століття – його описано в книзі «Хроніка Перу».
 - Незрілі ананаси непридатні для їжі – їхній сік обпікає губи і має сильнодіючий проносний ефект.
 - Ананасова м'якоть майже цілком (на 86%) складається з води. Водночас фрукт багатий на калій, вітаміни групи В і А, аскорбінову кислоту, залізо, кальцій, цинк, магній, йод, марганець.
 - Ананаси містять ферменти, що полегшують розщеплення і засвоєння білків організмом людини. Однак зловживати ананасовою дієтою не варто – вона може спричинити пошкодження слизової оболонки рота.
 - Ананас у помірних кількостях корисний для здоров'я – він покращує травлення і розріджує кров. Водночас, ці ароматні плоди протипоказані людям із захворюваннями шлунка.
 - Склянка соку з ананасів може позбавити від заколисування під час подорожей повітрям або водою.
 - Один з учасників експедиції Магеллана в середині XVI століття назвав ананас «найсмачнішим плодом на Землі».
 - Ананас використовують як сировину для виготовлення тканин завдяки міцним волокнам, з яких складається його листя.
 - Ананас чудово впишеться в будь-яку дієту для схуднення – у 100 грамах плоду міститься лише 48 кілокалорій. Завдяки значній кількості солей калію тропічний плід допомагає виведенню з організму надлишку рідини, що також сприяє зниженню ваги. Страви з ананасів сприяють перетравленню жиру і покращують обмін речовин.
 - Ананаси застосовують для виготовлення масок, які підходять людям із жирною шкірою обличчя.
 - Батьківщина їстівних сортів ананасів – центральні райони Бразилії, звідки ці фрукти розвезли по всьому світу.
 - Ананаси досі збирають вручну – надзвичайно колючі та примхливі рослини не терплять інших методів, які пропонує технічний прогрес.
 - Ананас можна спробувати виростити навіть у себе вдома – для цього достатньо посадити в землю зрізаний із плоду «чубчик» із листя.
 - Ананас красується на гербах Ямайки, а також Антигуа і Барбуди.
 - Ананаси почали вирощувати в Європі у теплицях з XVII століття, а в Україні вони з’явилися у XVIII столітті. Перші ананаси були привезені до маєтків заможних українських панів і вирощувалися у теплицях, зокрема у маєтках Західної України.
 - Щоб повністю дозріти, ананасу потрібно 3 роки, тому ці плоди досить дорого коштують.
 - Фактично ананас – це не один, а безліч маленьких плодів, з'єднаних між собою.
 - Після того, як ананас був зібраний, його дозрівання зупиняється, тому в магазині потрібно купувати тільки стиглі плоди. При цьому стиглі ананаси можуть бути і зеленими, і жовтими, і навіть рожевими – залежно від сорту та країни походження.
 - Стиглий ананас дуже швидко псується – його необхідно з'їсти максимум за два дні або зберігати в холодильнику (там він збереже свіжість близько тижня).
 - В Азії придумали спеціальне пристосування для вилучення м'якоті ананаса.
 - З ананасів роблять не тільки цукерки, фруктові салати і джеми, а й ананасове вино.
 - У минулому ананас вважали небезпечним фруктом для вагітних, проте пізніше вчені довели, що жінка повинна разом з'їсти щонайменше 10 плодів, щоб вони стали причиною викидня.
 








 Вміст розділів, що стосуються азартних ігор або будь-якої букмекерської діяльності, призначений виключно для відвідувачів віком від 21 року. Усі матеріали, пов’язані з темою азартних ігор, у тому числі з онлайн-казино чи ставками на результати спортивних подій, мають виключно інформаційно-пізнавальний та оглядовий характер. Сайт не є організатором, посередником чи партнером жодного онлайн-казино або букмекерської компанії, не розміщує рекламних матеріалів і не спонукає до участі в азартних іграх. Усі згадки про сторонні ресурси та посилання на них подані виключно з метою ілюстрації та підвищення інформативності матеріалів.