Різноманітні кислоти використовуються в самих різних областях промисловості. Вони містяться в багатьох продуктах харчування, їх застосовують для виробництва різних предметів побуту, в тонкої техніці і важкої металургії - та що там говорити, вони знайшли собі застосування взагалі всюди. Людству властивості кислот відомі вже давно, і за минулі століття і тисячоліття люди далеко просунулися в їх вивченні.
Цікаві факти про кислотах
- Лимонна кислота так називається, тому що її отримують в основному з лимонів. Але не тільки з них - її економічно вигідно виробляти з особливою цвілі.
 - Молочна кислота, яка в незначних кількостях виробляється в організмах теплокровних ссавців, притягує комарів і інших комах (див. 28 цікавих фактів про комарів ).
 - Мурахи вміють виділяти їдку кислоту, яка служить відразу двом цілям - захист власного гнізда і попередження родичів. Тому її і назвали мурашиної.
 - Сірчана кислота незамінна при обробці самих різних мінералів і металів. Електроліт для свинцево-кислотних акумуляторів теж роблять на її основі.
 - Ортофосфорная кислота входить до складу всесвітньо поширеною « Кока-коли » та інших напоїв.
 - Царська горілка - суміш соляної і азотної кислот, що відрізняється від інших кислот тим, що вона може розчиняти благородні метали - платину, золото та інші. За це вона і отримала свою назву.
 - У Італії, на острові Сицилія, є озеро Смерті, вода в якому настільки насичена кислотою, що надходить з двох розташованих на дні джерел, що вона вбиває все живе (див. 19 цікавих фактів про Італію ).
 - У шлунковому соку здорової людини міститься достатня кількість соляної кислоти , щоб днів за шість-сім повністю розчинити невеликий шматочок металу. Саме тому стінки шлунка постійно оновлюються новими тканинами - через їдкою середовища.
 - Сірчана кислота була відкрита в Стародавній Персії вченим Абубекером-аль-Рези близько тисячі років тому.
 - Кислотність складів вимірюється по 14-бальній шкалі. Нейтральна відмітка, відповідна дистильованої воді - 7. Цифри більше сімки свідчать про кислотності середовища, а нижче - про її лужності.
 - Кисень отримав свою назву через висунутої в XVIII столітті теорії про те, що він входить в склад всіх кислот. Теорія згодом була спростована, але назва хімічного елемента прижилося.
 - Першої відкритої людством кислотою стала оцтова.
 - Сам оцет був відкритий випадково. Процес приготування вина пішов не так, як було задумано, і в результаті вийшов саме оцет.
 - Для виробництва 1 тонни лимонної кислоти потрібно близько 40 тонн лимонів.
 - Кислоти бувають не тільки рідкими. Деякі з них, зокрема, борна кислота, можуть існувати і в твердому вигляді.
 







 Вміст розділів, що стосуються азартних ігор або будь-якої букмекерської діяльності, призначений виключно для відвідувачів віком від 21 року. Усі матеріали, пов’язані з темою азартних ігор, у тому числі з онлайн-казино чи ставками на результати спортивних подій, мають виключно інформаційно-пізнавальний та оглядовий характер. Сайт не є організатором, посередником чи партнером жодного онлайн-казино або букмекерської компанії, не розміщує рекламних матеріалів і не спонукає до участі в азартних іграх. Усі згадки про сторонні ресурси та посилання на них подані виключно з метою ілюстрації та підвищення інформативності матеріалів.