16 цікавих фактів про ковбасу

Просмотров: 65Комментарии: 0

Факти про ковбасу

Багатьом людям до смаку ковбаса, сосиски та інші ковбасні вироби. Хтось їсть їх кожен день, хтось ставиться до них з підозрою ... Це зрозуміло - дивлячись на ці продукти, складно здогадатися, з чого вони насправді, а інформації на етикетці деякі люди не довіряють. Насправді більшість ковбас, виготовлених за правильним технологіям, нічого особливого собою не представляють ... У хорошому сенсі.

Цікаві факти про ковбасу

  1. Найбільш екзотичною ковбасою можна назвати сорти з цвіллю. Так, це приблизно як сир. Готують цю штуку в підвальному приміщенні, підвішуючи ковбасний виріб на мотузку, і вичікуючи моменту, поки вона не почне покриватися цвіллю. Коли грибок повністю покриє її і стане досить щільним, можна приступати до трапези.
  2. В Німеччині великою популярністю користуються мюнхенські ковбаски. Вони мають білий колір, який обумовлений великим вмістом свинячого м'яса. Додатково до складу ковбасок включають лимонну цедру, цибулю, різні трави і прянощі (див. цікаві факти про Німеччину ).
  3. Вважається, що сосиску винайшов знаменитий німецький м'ясник Йоханн Георг Ланер. У 1804 році він переїхав з Франкфурта, де навчався ремеслу м'ясника, до Відня, і відкрив там крамницю. Роком пізніше Ланер представив покупцям свій винахід - сосиску, яку ми знаємо під назвою «віденської» .
  4. Докторської ковбасою колись дійсно намагалися лікуватися, точніше, відновлювати підірвані сили організму. Продукт з'явився в самий розквіт сталінської епохи, 30-і роки XX століття, і призначався цілком конкретним споживачам: героям Громадянської війни, які віддали здоров'я за владу Рад, і мученикам царського режиму. Ім'я винахідника докторської ковбаси невідомо. Зате збереглася легенда про те, що він хотів дати їй назву «Сталінська» , але побоявся.
  5. найпопулярнішою ковбасою в усьому світі вважається варена. Секрет такого успіху простий: вона найменш калорійна, а потім вважається дієтичним продуктом.
  6. Світовий рекорд в номінації «найдовша сосиска з коли-небудь зроблених» належить сосиску 59,14 км завдовжки. Якщо пішохід йде з нормальною швидкістю, то йому знадобиться 20 годин, щоб дійти від початку сосиски до її кінця.
  7. Ковбасу готували в Стародавньому Китаї ще в VI столітті до нашої ери. Китайці подавали смажені ковбаски з баранини і телятини, причому це блюдо збереглося до наших днів. Правда, в дещо зміненому вигляді.
  8. Зараз хот-доги популярні майже по всьому світу , хоча з'явилися вони порівняно недавно, в XX столітті. Причому спочатку гарячу сосиску стали класти в булочку просто для того, щоб не обпекти про неї пальці.