З кабачків готують безліч різних страв. М'якоть цього овоча навіть додають в різноманітну випічку, щоб надати їй пишність і м'якість. І, до речі, вживання кабачків в їжу позначається на стані організму найсприятливішим чином, тому що вітамінів і корисних речовин в них міститься дуже багато, особливо в свіжому вигляді, а не консервованому .
Цікаві факти про кабачках
- З точки зору ботаніки вони відносяться до ягодам, а не до овочів. Але все одно всі звикли вважати кабачок овочем.
- Деякі сорти кабачків в сприятливих умовах за 45-50 днів після посіву насіння вже виростають до таких розмірів, що їх можна збирати.
- Вперше їсти самі кабачки почали італійці. До цього в їжу вживалися тільки їх квіти або насіння (див. 17 цікавих фактів про квіти ).
- ці овочі гіпоалергенні. Ні у кого ще не було зафіксовано алергії на кабачки.
- Не дивлячись на те, що кислий смак вони не відрізняються, в них міститься дуже багато вітаміну С.
- Кабачки - продукт дієтичний. Залежно від сорту і ступеня зрілості в 100 грамах їх м'якоті міститься в середньому 24-26 ккал.
- Якщо випадково пошкодити верхній шар шкірки цього овоча, він стрімко зіпсується. Навіть зберігання в холодильнику не допоможе.
- У Європу кабачки були завезені в XVI столітті. При цьому вони служили декоративними рослинами, і нікому навіть в голову не приходило їх є (див. 20 цікавих фактів про їжу в різних країнах ).
- Поїдання в помірних кількостях кабачків допомагає уберігати волосся від посивіння.
- Ці овочі через їх низьку калорійність входять до складу сотень різноманітних дієт.
- Найбільший кабачок, коли-небудь вирощений, важив 61 кг. Встановлено цей світовий рекорд був у 1998 році.
- М'якоть свіжих кабачків чудово живить і зволожує шкіру, тому з неї часто роблять маски для обличчя.
- У Греції і Франції користуються популярністю вищезгадані квітки кабачків , які теж їстівні.
- Вперше кабачки з'явилися на території сучасної Мексики. Але місцеві індіанці їли тільки їх насіння, а не самі овочі.
- Деякі сорти кабачків вживаються в їжу прямо в сирому вигляді - їх додають в різноманітні салати.