Така популярна закуска, як попкорн, з'явилася в США. Точніше, там почалося її масове виробництво, після чого попкорн швидко став популярним у більшості країн світу. Яких тільки його різновидів його не пропонують зараз – солодкий, солоний, кислий, гострий... Але насправді вперше люди винайшли його набагато раніше, ніж заведено думати.
- Ще півтисячі років тому американські індіанці використовували попкорн як прикрасу, роблячи з нього намисто та браслети.
- Добре просушений попкорн має величезну міцність, хоча й боїться вологи.
- У країнах Балканського півострова попкорн колись був однією з поширених прикрас для різдвяної ялинки.
- Перший компактний механізм для виробництва попкорну був винайдений у США 1985 року.
- У США в роки Великої депресії популярність попкорну на кілька років злетіла до небес, оскільки у населення просто не було грошей, а ця закуска залишалася дуже недорогою.
- Попкорн вибухає через особливості будови кукурудзяних зерен – твердих зовні та м'яких усередині.
- Зараз як наповнювач, що оберігає вантаж від пошкоджень під час перевезення, часто використовують пінопласт або пінопластові кульки. А в минулому столітті для цієї мети використовували приготований без олії попкорн. І, до речі, цілком успішно.
- Для того, щоб перетворити кукурудзяні зерна на попкорн, їх необхідно нагріти до 190 градусів.
- Користь попкорну полягає в наявності в ньому харчових волокон, а також вітамінів груп А і В. Щоправда, вона нівелюється тим, що зазвичай його готують з олією, яка не дуже-то корисна.
- В американських кінотеатрах попкорн продається з 1912 року.