10 цікавих фактів про Латинську Америку

Просмотров: 42Комментарии: 0

Латинська Америка

Латинська Америка — величезний регіон, в якому змішалося безліч культур, народів, мов і звичаїв. Тут проживає величезна кількість людей, хоч і менше, ніж в країнах Азії, а латиноамериканська природа охоплює всі кліматичні зони, від вологих і жарких тропічних джунглів до субарктических пустель. Латинська Америка так різноманітна, що не можна впевнено говорити, що знаєш її, якщо не побував у всіх її численних країнах — так вони один від одного відрізняються.

Цікаві факти про Латинську Америку.

  1. Найбільша країна латиноамериканського регіону — Бразилія.
  2. У більшості країн Латинської Америки статус державної мови має іспанська. Проте, майже в кожній державі в ходу безліч місцевих мов і діалектів (див. цікаві факти про мови ) .
  3. Саме в Латинській Америці знаходиться саме південне місто Землі. Це аргентинська Ушуайя, яку іноді ще називають « місто на краю світу ».
  4. У латиноамериканській, а, точніше, чилійській пустелі Атакама дощів не було сотні років (див. цікаві факти про пустелі ).
  5. У всіх країнах Латинської Америки далеко не так безпечно, як в Росії. Звичайно, ситуація скрізь різна — так, в Гондурасі іноземця пограбують на вулиці з імовірністю, близькою до 100%, а в Уругваї, наприклад, відносно спокійно, за винятком столиці, Монтевідео (див. цікаві факти про Монтевідео ).
  6. Основну масу населення Латинської Америки складають нащадки змішаних шлюбів між іспанцями і індіанцями. Хоча в Болівії майже все населення є нащадками африканців.
  7. У більшості латиноамериканців дуже розвинене національну самосвідомість. Вони зазвичай дуже пишаються своїм походженням.
  8. Найпопулярніший у всіх без винятку латиноамериканських країнах вид спорту — Футбол. Першим чемпіоном світу з футболу стала, до речі, збірна Уругваю.
  9. Один з найпопулярніших в світі танців, танго, народився саме тут. Першість в цьому питанні давно вже оскаржують Аргентина і Уругвай.
  10. У Латинській Америці є свої власні « ковбої » — гаучо. Проживають вони в основному в аргентинській пампе, в Патагонії, на півдні цієї країни.