10 цікавих фактів про кульбабу

Просмотров: 30Комментарии: 0

Факти про кульбабу

Кульбаба — квітка, повсюдно зустрічається в середній смузі. До з нас в дитинстві не зривав пухнасті білі квіти, щоб здути з них насіння? Ці багаторічні квіти красиві і коли цвітуть, і коли пелюстки з них осипаються, поступаючись місцем насінню. До того ж кульбаба активно застосовується в традиційній медицині.

Цікаві факти про кульбабу.

  1. Коріння деяких видів кульбаб містять каучук, тому ці види колись розлучалися з метою виробництва гуми. Потім з витіснили каучукові дерева, але зараз ведуться розробки по виробництву гуми з соку кульбаб.
  2. З пелюсток кульбаб роблять варення і вино.
  3. Позбутися від кульбаб непросто — ця рослина має вражаючими здібностями до регенерації, і може відновити популяцію навіть з частини сильно пошкодженою кореневої системи.
  4. Під час Другої Світової війни німецьким солдатам через дефіцит кави видавали його замінник — обсмажені коріння кульбаб. Напій, заварений на них, досить схожий на нормальний кави.
  5. У традиційній італійської кухні кульбаба застосовується досить широко, служачи інгредієнтом в самих різних блюдах. Кульбаби в Італії продаються навіть в магазинах — їх спеціально вирощують для того, щоб використовувати їх потім в їжу.
  6. Насіння кульбаб здатні пролітати по повітрю сотні кілометрів, перш ніж угнездиться в грунті.
  7. У передгір'ях Кавказьких гір зустрічається незвичайний вид кульбаб , з пелюстками пурпурного кольору.
  8. За кульбаби можна звіряти годинник. Вони розкриваються о шостій годині ранку, і закриваються о третій годині дня, плюс-мінус кілька хвилин.
  9. У США, штат Огайо, кожну першу суботу травня святкується День кульбаби. У цей день люди прикрашають одяг кульбабами і готують з цих квіток різні страви.
  10. У бельгійському місті Оі з кульбаб варять пиво. Тут же ці квіти додають навіть в паштет.