15 цікавих фактів про снігурів

Просмотров: 77Комментарии: 0

Факти про Снігур

Снігур — птиці, повернення яких по весні вважається ознакою наближення холодів, по крайней мере, саме так говорить народна прикмета. Ці пташки відразу кидаються в очі завдяки своїм барвистим пір'ям, і саме вони, цілком можливо, будять вас вранці своїм цвіріньканням, вельми нагадує спів горобців.

Цікаві факти про снігура.

  1. Забарвлення пташенят снігура практично ідентична окрасу дорослих птахів, за винятком « чорної шапочки » на голові — в цьому місці нові, більш темні пір'я у пташенят відростають пізніше.
  2. Снігур не живуть там, де немає дерев (див. цікаві факти про дерева ).
  3. Снігур досить легко піддаються приручення і живуть з людиною.
  4. У снігурів чудово розвинена здатність до наслідування різних звуків. Деякі з цих пташок можуть запам'ятати і насвистувати по кілька вельми складних мелодій. Все, що потрібно — це терпіння, щоб навчити птицю.
  5. Самці снігурів ніколи не беруть участі в будівництві гнізда — це прерогатива самок.
  6. Головна небезпека, яка чатує на Снігура за життя в неволі — ризик ожиріння. Ці птахи абсолютно не знають міри в їжі (див. цікаві факти про птахів ).
  7. Гнізда снігурі воліють вити подалі від людського житла, але місце вони вибирають зазвичай невисока — в середньому не вище людського зросту.
  8. Пташенята снігурів знаходять самостійність уже на третьому тижні життя.
  9. Не всі снігурі на зиму відлітають в тепло. Повністю змінюють місце проживання на зимовий час тільки ті з них, що мешкають на самій півночі тайгових лісів — зими в тих краях по-справжньому суворі (див. цікаві факти про тайзі ).
  10. Запам'ятовується червоним кольором грудки можуть похвалитися тільки самці снігурів, у самочок груди коричневого кольору.
  11. У неволі снігурі живуть менше, ніж на природі.
  12. Під час періоду розмноження самці снігурів задобрюють самок подарунками їжі.
  13. у разі загрози гнізда маленькі снігурі радикально змінюються, перетворюючись в справжніх крилатих бестій. На відміну від багатьох інших птахів, вони не кинуть гніздо напризволяще, рятуючись самі, а вступлять в бій, і боротися до останнього.
  14. Не дивлячись на те, що більшість снігурів мешкає в Євразії, найбільші з них, білощокий снігурі, живуть на жарких Філіппінах (див. цікаві факти про Філіппінах ).
  15. Вага дорослого снігура зазвичай не перевищує тридцяти грамів.