Груші – дуже смачні фрукти, які вирощують у багатьох країнах. У багатьох людей груші стійко асоціюються з яблуками, хоча спільного між цими фруктами не так вже й багато. Втім, яблукам груша за популярністю поступається вельми значно, що, звісно, анітрохи не применшує значення цього фрукта. Соковита, стигла груша, така соковита, що її можна розчавити, якщо стиснути в руці... Що може бути смачніше?
- Перше у світі місце з виробництва груш посідає КНР.
- Вчені встановили, що грушу стали культивувати ще близько трьох тисяч років тому в Стародавній Греції.
- У Швейцарії з груш роблять особливий концентрований сироп, так званий «грушевий мед».
- В Італії роблять фруктову гірчицю, додаючи в приправу різноманітні фрукти, включно з грушами.
- В Україні з давніх часів з деревини груші виробляють різьблені дошки, які застосовуються у виробництві друкованих пряників як рельєфна основа.
- У Західній півкулі груші почали поширюватися всього чотириста років тому.
- В даний час налічується понад тисячу різних сортів груш. Горобину іноді використовують як материнську рослину (тобто підщепу) для інших родів сімейства рожеві – айви і груші.
- Найбільша груша була вирощена в Японії. Її вага становила майже три кілограми.